Pieter Cox

Hesperia - Jaarkalender 2019

 

Overzicht

 

Datum en uur

Wat en waar?

Begin april Nachtvlinders vangen in ’t Plat (Pelt). Activiteit vindt plaats in het eerste weekend van de maand april, maar dit is weersafhankelijk. Samenkomst: parkeerplaats ’t Plat.

Vr 10 en vr 17 mei

Cursus ‘Dagvlinders voor beginners’ i.s.m. Natuurpunt Studie en Natuurpunt CVN. 2 theorieavonden. Locatie: Het Wateringhuis, Oude Maai 80 te Lommel-Kolonie. Deelname aan een middagexcursie is ook mogelijk; datum wordt t.z.t. afgesproken. Er is plaats voor maximaal 35 cursisten. Inschrijven per mail naar PieterCox91(at)hotmail.com. Inschrijvingsgeld (€ 5,- p.p.) te betalen bij aanvang van de cursus.

Za 25 mei - 14u00

Op zoek naar de Veldparelmoer in natuurgebied Balimheide: Samenkomst om 14u00 bij de rotonde Ondernemersstraat x Gerard Mercatorstraat in Lommel.

Zo 16 juni - 14u00

Heideblauwtjeswandeling bij de Vriesputten. Samenkomst: Achteraan in de straat ‘Vriesput’ in Lommel, waar de straat naar links afbuigt.

Begin juli

Nachtvlinders vangen in de Riebos/Blekerheide te Lommel. Deze activiteit vindt plaats in het weekend van 6-7 juli, maar dit is weersafhankelijk. Locatie wordt t.z.t. nog besproken. Interesse? Stuur enkele dagen vóór deze activiteit naar pietercox91(at)hotmail.com.

Za 24 augustus - 14u00

Vlinderwandeling in de Vloeiweiden. Locatie: Het Wateringhuis, Oude Maai 80 te Lommel-Kolonie.

Za 21 september - 10u00

Activiteit van werkgroep bladmineerders in het natuurgebied Balimheide. ’s Avonds worden er aansluitend nachtvlinders gevangen. Voor meer informatie, stuur enkele dagen vóór deze activiteit naar pietercox91(at)hotmail.com.

Begin september

Nachtvlinders vangen in natuurgebied Den Tip te Lommel. Samenkomst: Kanaalstraat ter hoogte van zaal De Heidegalm. Activiteit zal begin september plaatsvinden (weersafhankelijk).

Vr 18 oktober - 22u00

Vlinderavond: Een avond met onder meer fotopresentaties over de activiteiten van 2019. Locatie: Het Wateringhuis, Oude Maai 80 te Lommel-Kolonie.

 

Nachtvlinderactiviteiten zijn sterk weersafhankelijk. Vandaar Hesperia kiest om geen vaste datums voor deze activiteiten te prikken, maar om steeds de weersverwachtingen af te wachten. Mensen (buiten Hesperia) die willen deelnemen aan een nachtvlinderactiviteit kunnen contact opnemen met pietercox91(at)hotmail.com.